کتاب جایگزین حیوانات آزمایشگاهی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، در دهه‏ های اخیر موضوع رعایت اصول اخلاقی در «استفاده از حیوانات در امور علمی»، اهمیت بسیار یافته است. استفاده از حیوانات در امور علمی باید با عنایت به سه اصل «استفاده از روش‌های جایگزین حیوانات یا Replacement»، «کاهش استفاده از حیوانات یا Reduction» و «بهینه‌سازی شرایط مراقبت از حیوانات یا Refinement» انجام شود. این اصول در دنیا تحت عنوان اصول 3Rs شناخته شده‌اند. اصل «استفاده از روش‌های جایگزین حیوانات» به این معنا است که چنانچه راهکار جایگزینی برای استفاده از حیوانات زنده در امور علمی مقدور باشد، آنگاه استفاده از حیوانات مذکور از نظر اخلاقی مجاز نبوده و استفاده از روش‌های جایگزین در اولویت است.

در این راستا،نسخه تزجمه شده کتاب «به جای آموزش روی حیوان » به همراه نرم افزار های آموزشی مربوطه بر روی سامانه ملی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی به آدرس ethics.research .ac.ir جهت استفاده اساتید،دانشجویان و پژوهشگران بارگذاری شده است.

لینک دانلود کتاب :به جای آموزش روی حیوان